1500 baller: - Kjøøøp lodd, er oppfordringen fra medlemmene i Alta musikkorps. Seks av disse ballene skal nemlig avgjøre hvem som vinner i lotteriet.

(Foto: Kita Eilertsen)

Altaposten 13 juni.

amkavisa

1500 baller: – Kjøøøp lodd, er oppfodringen fra medlemme i Alta musikkorps. Seks av disse ballene skal nemlig avgjøre hvem som vinner i lotteriet. (Foto: Kita Eilertsen)

Lørdag slipper Alta musikkorps 1500 baller over sentrum.

Av Ane Bjarke

Korpset har solgt lodd i flere månder, og lørdag trekkes vinnerne. På en litt utradisjonell måte.

– Vi har valgt å kalle trekningen for «Noter i lufta», ettersom vi skal slippe rundt 1500 merkede
ping pong-baller fra flere meter over bakken.

Det skjer på sentrum lørdag klokken 12, forteller Runar Terje Foslund i Alta musikkorps.

Har ikke solgt alt

På bakken blir det satt opp blinker, og de ballene som lander nærmest blinkene vinner.

– Så vidt meg bekjent er det første gangen noe slikt arrangeres i Alta,
så jeg gleder meg
veldig, sier Foslund, som får god hjelp av brannvesenet til gjennomføringen.

– Alta brannvesen stiller med kran, slik at vi får heist nettet

med ballene opp, forklarer Foslund, som fremdeles har

noen lodd igjen å selge før de når 1500 solgte lodd.

Verdifulle premier

– Jeg håper vi får solgt de resterende loddene før lørdag. Men om vi ikke gjør det,
justerer
vi antall baller etter hvor mange lodd vi har solgt, sier Foslund, som kan lokke med fine premier.
– Vi har seks premier totalt, til en sammenlagt verdi på 45.000 kroner.
Førstepremien er et reisegavekort
på 15.000 kroner, mens andrepremien er et reisegavekort
på 10.000, sier han, som også kan dele ut blant annet aggregat og iPad.
– Vi er heldig som har fått sponset premier, for det er et hardt marked for tiden, mener Foslund,
som spiller sammen
med rundt 30 andre i musikkorpset.

Håper på flere medlemmer

– Rekrutteringen er ganske god, ettersom vi har en jevn tilsig av ungdommer og studenter til korpset.
Men vi har alltid plass
til flere. Og jeg vet at det finnes mange i Alta som har spilt i korps tidligere,

og jeg håper disse tar kontakt med oss om de ønsker å spille igjen, sier Foslund.
For korpsspilling er en sosial aktivitet, og nylig var korpset på stevne.
– Vi hadde en kjempefint tur til Sortland, hvor vi møtte 35 andre korps fra Nord-Norge.
Så det å
spille i korps er både morsomt og sosialt, slår trombonespilleren fast.