Torsdag 4 oktober satte vi kursen mot Praha, med flyet fullt av kofferter og instrumenter. Ankom Praha på formiddagen til et fantastisk vær. Med en "gul kule" på himmelen som varmet. Noe vi Finnmarkinger ikke er bortskjemt med.

Vi ble møtt av vår norsktalende guide Filip, fra Sambra musikkreiser. Som hadde laget et supert program for oss i Praha.

4

Vi har hatt fantastiske dager med mange forskjellige opplevelser. Har vært på Klosterbryggeriet, dagstur til Melnik. Hvor vi var til lunsj og vinsmaking på vinslott. Har kjørt trikk og taubane, og noen av medlemmene var på høstpremieren med det tjekkiske filharmoniske orkestret. Det ble også tid til shopping og byvandring.

Masse god mat fra det tjekkiske kjøkken: Løksuppe, Goulashsuppe, indrefilet av svin, wienersnitzel, og villsvingryte. Og selvfølgelig fortreffelige desserter.

5

Vi hadde to utendørskonserter.

Utenfor Rudolfinum konserthus og på Jiřího z Poděbrad torget.

Under ledelse av dirigent Hege Andersson spilte vi: Kronprins Olavs honnørmarsj, Army of the Nile, SS Norway, Fallskjermjegermarsj, Generalen, The Bare Nessessities, For Once In My Life, Just a Gigolo, Stil got the Blues, Misty, Gabriellas sång, m.fl.

1

Det store høydepunktet for oss var masjering over Karlsbroen.

Karlsbroen er en steinbro av gotisk stilart og spenner seg 500 meter over Vltava elven.

Det var den tsjekkiske kongen og romerske herskeren Karl IV som spesialbestilte broen

og det er etter denne kongen broen er oppkalt. Han rådførte en astrolog før byggingen for å finne ut det beste tidspunkt for nedleggelse av grunnsteinen til broen. Astrologen mente følgene tall var riktige 135797531 og byggingen begynte 1357, den niende dag i den sjuende måned presis 5.31.

I dag er broen tilholdssted for lokale artister, musikanter, suvenirselgere og kunstnere.

Det var tusenvis av mennesker i området, på og utenfor broen. Så spenningen var stor hvordan dette skulle gå. Men idet vi spillte første tone, åpnet menneskemassen seg og vi fikk være med på et historisk øyeblikk. Vi er visstnok det første norske korpset som får masjere over Karlsbroen. En ære og en fryd å få oppleve.

Publikum fikk høre: Fallskjermjägermarsjen, SS Norway og Kronprins Olavs honnørmarsj.

Tusen takk til Sabra Musikkreiser og Filip for en stor opplevelse i Praha.

3